Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 22 514 000
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 22 514 000

Megújult a Velencei-tó

Megújult a Velencei-tó

Hat éves beruházást követően befejeződött a Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja című projektünk. Megtörtént a tó arculatát alapvetően meghatározó partvédőművek felújítása, valamint sor került több, a vízminőséget javító, valamint a tó természetvédelmi értékeinek megőrzését támogató beavatkozásra is. A zárórendezvényen Horváth Angéla műszaki igazgató-helyettes úgy fogalmazott: "50 év után ez volt az első nagyszabású vízgazdálkodási beruházás a Velencei-tavon. Mi, vízügyi szakemberek a vízgazdálkodás eszközeivel tudjuk szolgálni a tó gazdasági és idegenforgalmi fejlődését. Reméljük, a fejlesztések hatására egy új korszak kezdődik a tó életében." Az eseményen a Colas Alterra Zrt. részéről Wendl Péter építésvezető kivitelezői szemmel értékelte az elmúlt éveket. Továbbá fellépett Ács Tamás színművész, aki irodalmi műsorában a tó szülötte, Vörösmarty Mihály műveiből adott elő részleteket. A rendezvénynek a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpont adott otthont.

A projekt záráshoz kapcsolódóan az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciuma sajtóközleményt adott ki, mely megtekinthető IDE kattintva.

A projekt honlapjának GALÉRIA menüpontjában látványos fotók találhatók az eredeti állapotról, a kivitelezési munkálatokról és az elért eredményekről.