Események

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

 

Program:

  • Megynyitó
  • Visszaemlékezés – Szabó Mátyás nyugalmazott igazgató
  • A vízügyi emlékek őrzésének feladatai – Tóth Sándor műszaki igazgató-helyettes
  • Tárlatvezetés a kiállítóhelyen és a szivattyútelepen
  • Fogadás

 

Helyszín: Lankóci Vízügyi Kiállítóhely és Szivattyútelep

 

Időpont: 2018. június 19. 11 óra

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tóth Sándor, műszaki igazgatóhelyettes

Vízgazdálkodók találkozója

2018. június 29., péntek 13:09

2018 júniusában hagyományteremtő céllal találkoztak újra azok a vízgazdálkodásban részt vevő munkatársak, akik az elmúlt évtizedekben a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Vízgazdálkodási Osztályán feleltek a vízkészletekért, vízvédelemért, vízgyűjtő-gazdálkodásért, vízrajzi feladatok ellátásáért  és egyéb, a vízügyi területen nélkülözhetetlen feladatokért.

Az eseményt Kumánovics György, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott műszaki-igazgatóhelyettese hívta életre. A rendezvényt megtisztelték azok a munkatársak, akik akár évtizedekig tartó vízügyi szolgálat után innen vonultak nyugállományba, de eljöttek azok is, akiknek pályája más ívet vett, ám meghatározó éveket töltöttek az Igazgatóságnál. Valamint természetesen jelen voltak a vízgazdálkodásban jelenleg aktívan részt vállaló kollégák.

Az egybegyűlteket Kumánovics György köszöntötte, majd visszatekintő előadásában felidézte a vízgazdálkodási, vízrajzi tevékenység kialakulását, a felelősségi körök és a szervezeti egység  évek során történő átalakulásait, valamint felsorakoztatta a vezetőket, akik a kezdetekről napjainkig feleltek e tevékenységért. Ezt követően Tóth Sándor műszaki igazgató-helyettes a jelen feladatairól, kihívásairól, a futó európai uniós projektekről adott tájékoztatást. A színes és átfogó beszámolókat aztán felváltották a személyes hangvételű élménybeszámolók, egykori történetek, melyeket megannyi régi fotóval idézett fel a társaság. Az esemény kis fogadással, baráti beszélgetésekkel zárult.

Több fotó megtekinthető jobb oldalnon a Galériában

Utolsó módosítás: 2018. október 02., kedd 11:38