Események

22
2019. április 22., hétfő

Nyílt nap iskolásoknak - Szekszárd

A „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekthez kapcsolódóan a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Tolna megyében található középiskolák érdeklődő osztályai részére nyílt napot szervez.

21
2019. március 21., csütörtök

MHT ülés a Víz Világnapja alkalmából

vizvilagnapeg.jpg

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli
Területi Szervezete a Víz Világnapja alkalmából 2019. március 21-én 1400 órai kezdettel tartja soron következő programját.

28
2019. február 28., csütörtök

Lakossági fórum - Szekszárd

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekt bemutatására 2019. február 28-án 17 órakor lakossági fórumra kerül sor a szekszárdi Vármegyeházán.

27
2019. február 27., szerda

Sajtónyilvános konferencia

A „Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00015) című projekthez kapcsolódóan sajtónyilvános konferenciára kerül sor az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

21
2019. március 21., csütörtök

A Víz Világnapja 2019

Fejér megyi gyermekrajz-, fotó- és irodalmi pályázat - Ünnepi díjkiosztó

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tóth Sándor, műszaki igazgatóhelyettes

Táj Nemzetközi Napja

2019. október 14., hétfő 16:33

Az Európa Tanács kezdeményezésére 2017-től október 20-án ünnepeljük a Táj Nemzetközi Napját. Idén a táj és a víz kapcsolata, valamint az ezekért vállalt felelősség köré irányul a nemzetközi figyelem.

Ehhez a kezdeményezéshez és a nap köré épülő programsorozathoz csatlakozik a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is.

Fontos számunka a jövő generációjának környezettudatossága és a fenntartható fejlődés iránt érzett elkötelezettsége. Ez ösztönzött minket arra, hogy diákok számára szemléltessük ezen céljaink megvalósulását, amire jó alkalmat ad a Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja című futó projektünk bemutatása.

2019. október 16-án velencei-tavi sétahajózással egybekötött élménytúrára invitáljuk a Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolájának tanulóit.

A program keretében szeretnénk szemléltetni a Velencei-tó természeti értékeit és az emberi beavatkozások pozitív eredményeit.

A diákok képet kapnak a Velencei-tó állat- és növényvilágáról, vízminőségéről, az ökológiai célkitűzésekről, valamint mindezeknek a fenti projekttel történő összefüggéseiről. A sétahajózásba beiktatunk olyan állomásokat, ahol a résztvevők megszemlélhetik az elhangzottakhoz kapcsolódó természeti jelenségeket, valamint a partfal felújításának eredményeit.

Célunk a táj és víz kapcsolatának szemléltetése azáltal, miként segítik az emberi beavatkozások a Velencei-tó természeti értékeinek védelmét, milyen pozitív ökológiai hozadékkal járnak a fenntartható fejlődésért tett lépések.

További információ: http://termeszetvedelem.hu/index.php?pg=news_46_2174

bibicA képen egy bíbic látható. Fotó: Polgár Márta

Utolsó módosítás: 2019. október 15., kedd 12:05