Események

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

 

Program:

  • Megynyitó
  • Visszaemlékezés – Szabó Mátyás nyugalmazott igazgató
  • A vízügyi emlékek őrzésének feladatai – Tóth Sándor műszaki igazgató-helyettes
  • Tárlatvezetés a kiállítóhelyen és a szivattyútelepen
  • Fogadás

 

Helyszín: Lankóci Vízügyi Kiállítóhely és Szivattyútelep

 

Időpont: 2018. június 19. 11 óra

Korábbi események
Tartalomfelelős: Lendvai Csaba, szakaszmérnök

A Velencei-tó vízpótlásáról

2018. június 06., szerda 15:49

A Velencei-tó vízállása 2018. június 6-án 11 cm-rel elmaradt az erre az időszakra előírt optimális vízszinttől. Ezért a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megkezdte a tó vízpótlását a Pátkai-tározóból történő vízeresztéssel.

A vízeresztés 2018. július 9-én 08:00 órakor befejeződött, a Velencei-tó vízpótlása lezárult.

A Velencei-tó vízállása 2018. június 6-án az agárdi vízmérce „0” pontjához viszonyítva + 149 cm, ami 11 cm-rel elmarad az erre az időszakra előírt optimális +160 cm-es vízszinttől.

A Pátkai-tározó vízszintje ugyanezen a napon 528 cm.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2018. június 6-án megkezdte a Velence-tó vízpótlását a Pátkai-tározóból történő vízeresztéssel.

A Pátkai tározóból történt vízeresztés 2018. július 9-én 08:00 órakor befejeződött, a Velencei-tó vízpótlása lezárult.

A vízpótlás a Velencei-tó vízszintemelkedése, a nyári időszak vízminőségi, vízgazdálkodási problémáinak megelőzése, továbbá a természetvédelmi és turisztikai szempontjainak kielégítése érdekében volt szükséges.

A vízpótlás ideje alatt a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút nem, vagy csak korlátozottan volt használható. A vízeresztés befejezéséről Székesfehérvár Városgondnoksága, aki a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút fenntartási feladatait végzi, értesítést kapott. Amint a feliszapolódott kerékpárút szakasz tisztítása megtörténik, a kerékpárút ismét megnyílik a kerékpározók számára.

Utolsó módosítás: 2018. október 02., kedd 11:40