Események

17
2016. február 17., szerda

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

<

10
2015. június 10., szerda

Nyíltnap a hajózsilipnél

P1010026ind

A Balatoni Vízügyi Kirendeltség a Víz Világnapja alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan, idén is betekintést engedett mindennapi életébe, működésébe, feladataiba. A rendezvény mára egyhetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Sokszínű és interaktív programokkal vártuk az érdeklődőket 2017. március 21-24. között, illetve 22-én „Hogyan óvjuk a Balaton vizét?” címmel tartottunk előadást Siófok főterén, a DRV Zrt. felkéréséből. A nyíltnapokra a környékbeli óvodások, általános és középiskolás tanulók és oktatóik, valamint civil szervezetek kerültek meghívásra. Idén minden korábbinál több, közel 600 érdeklődőt láttunk vendégül, akik bepillantást nyerhettek a műtárgyak működésébe, láthattak zsilipelést, bemutattuk a vízminőségi kárelhárítás során használt gépek és eszközök alkalmazását, valamint a vízrajzi mérőműszerek használatát. Igyekeztünk gondoskodni róla, hogy a hozzánk ellátogató több száz diák közül senki se menjen haza pozitív élmény nélkül. Azt tapasz

Korábbi események
Tartalomfelelős: Beke Zsolt, szakaszmérnökség vezető

Megkezdtük a Velencei-tó vízpótlását

2018. június 06., szerda 15:49

A Velencei-tó vízállása 2018. június 6-án az agárdi vízmérce „0” pontjához viszonyítva + 149 cm, ami 11 cm-rel elmarad az erre az időszakra előírt optimális +160 cm-es vízszinttől.

A Pátkai-tározó vízszintje ugyanezen a napon 528 cm.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2018. június 6-án megkezdte a Velence-tó vízpótlását a Pátkai-tározóból történő vízeresztéssel.

A vízpótlást a Velencei-tó vízszintemelkedése, a nyári időszak vízminőségi, vízgazdálkodási problémáinak megelőzése, továbbá a természetvédelmi és turisztikai szempontjainak kielégítése érdekében szükséges.

A vízpótlás ideje alatt a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút nem, vagy csak korlátozottan lesz használható.

 

Utolsó módosítás: 2018. június 06., szerda 16:15