Események

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

 

Program:

  • Megynyitó
  • Visszaemlékezés – Szabó Mátyás nyugalmazott igazgató
  • A vízügyi emlékek őrzésének feladatai – Tóth Sándor műszaki igazgató-helyettes
  • Tárlatvezetés a kiállítóhelyen és a szivattyútelepen
  • Fogadás

 

Helyszín: Lankóci Vízügyi Kiállítóhely és Szivattyútelep

 

Időpont: 2018. június 19. 11 óra

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tóth Sándor, műszaki igazgatóhelyettes

Megújul a Váli-víz és a Szent László-patak medre

2018. szeptember 28., péntek 12:54

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciumának szervezésében 2018. szeptember 27-én Bicskén került sor a „Váli-völgy vízrendezési feladatai” és a „Szent László-patak rehabilitációja” című projektek közös nyitórendezvényére. Az eseményt megtisztelte Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője, valamint Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A két, összességében több mint 5 milliárd forintos, EU forrásból finanszírozott vízügyi fejlesztés jelentősen hozzájárul a környezeti értékek védelméhez, a vizek jó ökológiai, vízminőségi és mennyiségi állapotának eléréséhez, az árvízi biztonság növeléséhez.

Tessely Zoltán, a Szent László- és a Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a Szent László-patak esetében több mint 30, a Váli-víz esetében 45 éve nem voltak átfogó fejlesztések..

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára hangsúlyozta: a fejlesztések olyan léptékűek, hogy minden helyben lakó életminőségét megváltoztatják.

A nyitórendezvényen részt vett továbbá Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, aki a klímaváltozás kihívásairól és azok új megközelítésben történő kezeléséről beszélt.

Dr. Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója a dombvidéki vízgazdálkodási fejlesztésekről szóló előadásában a területspecifikus adottságokat, a megvalósuló fejlesztéseket és azok hatásait emelte ki.

Jelen voltak még a két projekt kivitelezői: a Szent László-patak projekt kivitelezője, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója Kovács Tamás Gyula, valamint a Váli-völgy projekt kivitelezője, a Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetője Halmi Tamás.

A nyitórendezvényhez kapcsolódó, további információkat tartalmazó sajtóanyag megtekinthető a jobb oldali menüben.

A projektekről részletes tudnivalók az alábbi linkekre kattintva olvashatók:

valivolgy.ovf.hu és szentlaszlopatak.ovf.hu

szentlaszlopatak1
Utolsó módosítás: 2018. október 02., kedd 11:37