Események

22
2019. április 22., hétfő

Nyílt nap iskolásoknak - Szekszárd

A „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekthez kapcsolódóan a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Tolna megyében található középiskolák érdeklődő osztályai részére nyílt napot szervez.

21
2019. március 21., csütörtök

MHT ülés a Víz Világnapja alkalmából

vizvilagnapeg.jpg

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli
Területi Szervezete a Víz Világnapja alkalmából 2019. március 21-én 1400 órai kezdettel tartja soron következő programját.

28
2019. február 28., csütörtök

Lakossági fórum - Szekszárd

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekt bemutatására 2019. február 28-án 17 órakor lakossági fórumra kerül sor a szekszárdi Vármegyeházán.

27
2019. február 27., szerda

Sajtónyilvános konferencia

A „Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00015) című projekthez kapcsolódóan sajtónyilvános konferenciára kerül sor az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

21
2019. március 21., csütörtök

A Víz Világnapja 2019

Fejér megyi gyermekrajz-, fotó- és irodalmi pályázat - Ünnepi díjkiosztó

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Beke Zsolt, szakaszmérnökség vezető

Lezajlottak a lakossági fórumok a Váli-völgyben

2018. június 22., péntek 14:27

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciumi együttműködésében megvalósuló Váli-völgy vízrendezési feladatai (KEHOP-1.5.0-15-2016-00006) című projekthez kapcsolódóan a Konzorcium az elmúlt időszakban 5 lakossági fórumot rendezett.

Az eseményeken a Konzorcium részéről Horváth Angéla szakági vezető, valamint az engedélyes terveket készítő VIZITERV Environ Kft. képviselője, Kolossváry Gáborné tervező tájékoztatta az érdeklődőket.

A projekt mindenekelőtt a Váli-víz vízszállító képességének helyreállítását szolgálja, hiszen a legutóbbi, mintegy négy évtizede lezajlott rendezés óta a meder jelentősen feliszapolódott. Megfelelő vízelvezetés hiányában a dombvidéki területről levonuló árhullámok a mezőgazdasági területek mellett a belterületeket is veszélyeztetik. A nagy intenzitású, rövid idejű csapadékok nagymértékű csepperóziót okoznak: egy-egy intenzív csapadék tevékenység alkalmával a vízmosások felső része melletti szántóterületekről lemosódott talaj a vízfolyás medrébe kerül, ami feliszapolódást okoz, rontva ezzel a vízszállító képességet és ezzel összefüggésben növelve az árhullámok okozta veszélyeztetettséget.

A projekt célja a Váli-völgy árvízvédelmi biztonságának növelése, a vízrendszer vízkészlet-gazdálkodásának mennyiségi és minőségi javítása a bel- és csapadékvízzel való gazdálkodás fejlesztésével, valamint a környezeti értékek védelme a meder ökológiai állapotának javításával.

A fórumok keretében Alcsútdoboz, Vál, Óbarok, Kajászó és Baracska lakosaival Horváth Angéla, a Vízrendezési és Öntözési Osztály vezetője osztotta meg az előkészítő tervezési feladatok aktuális állapotát, valamint az engedélyes terveket készítő VIZITERV Environ Kft. nyújtott tájékoztatást a tervezett fejlesztésekről. Ezt követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy kérdéseiket a megjelent szakértőknek feltegyék, felvetéseiket megvitassák.

A lakossági fórumok részletes összefoglalója jobb oldalon, a "Csatolmányok" között található

Galéria

További információkért keresse fel a projekt honlapját: http://valivolgy.ovf.hu/

 
Utolsó módosítás: 2018. október 02., kedd 11:39