Események

22
2019. április 22., hétfő

Nyílt nap iskolásoknak - Szekszárd

A „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekthez kapcsolódóan a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Tolna megyében található középiskolák érdeklődő osztályai részére nyílt napot szervez.

21
2019. március 21., csütörtök

MHT ülés a Víz Világnapja alkalmából

vizvilagnapeg.jpg

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli
Területi Szervezete a Víz Világnapja alkalmából 2019. március 21-én 1400 órai kezdettel tartja soron következő programját.

28
2019. február 28., csütörtök

Lakossági fórum - Szekszárd

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekt bemutatására 2019. február 28-án 17 órakor lakossági fórumra kerül sor a szekszárdi Vármegyeházán.

27
2019. február 27., szerda

Sajtónyilvános konferencia

A „Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00015) című projekthez kapcsolódóan sajtónyilvános konferenciára kerül sor az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

21
2019. március 21., csütörtök

A Víz Világnapja 2019

Fejér megyi gyermekrajz-, fotó- és irodalmi pályázat - Ünnepi díjkiosztó

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tóth Sándor, műszaki igazgatóhelyettes

Víz Világnapi rendezvények

2019. március 24., vasárnap 12:14

logo_vizvilagnap_2019_2_tartalomkepAz ez évi Víz Világnap szlogenje: Vizet mindenkinek! A jelszó arra az egyszerűnek hangzó, ám mégis óriási kihívásra hívja fel a figyelmet, hogy minden ember számára elérhető legyen a víz.

Földünk népességének egyötöde él olyan régiókban, ahol az élőlények számára nem biztosított a létfenntartásukhoz elegendő víz. A megfelelő mennyiségű és minőségű édesvíz hiányában az aszály a mezőgazdaságot működésképtelenné teszi, ennek következtében az élelem biztosítása is akadályokba ütközik. De víz szükséges mindennapi egészségünk megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez, legyen szó kézmosásról vagy a szennyvíz elvezetéséről. Napjaink legdrágább kincsének megőrzéséért, a meggondolatlan pazarlás fékentartásáért nem csupán a magunk jóléte, hanem a következő nemzedékek érdekében is felelősséggel tartozunk.

A Víz Világnapja alkalmából a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság társszervezetekkel összefogásban erre a feladatra kívánta ráirányítani a figyelmet. Óvodásokat és iskolásokat ösztönöztünk arra, hogy működjenek együtt abban a társadalmi felelősségvállalási folyamatban, melynek célja, hogy mindannyian elismerjük és tegyünk is érte, hogy a vízhez mindenkinek joga van. Működési területünkön több ezer gyerek, pedagógus és szakember tette sike-ressé a rajz-, fotó–és irodalmi pályázatokat és programokat, melyek sorában voltak koszorúzások, szakmai és

vizvilagnap_2019_montazs1
Utolsó módosítás: 2019. április 24., szerda 12:36