Események

22
2019. április 22., hétfő

Nyílt nap iskolásoknak - Szekszárd

A „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekthez kapcsolódóan a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Tolna megyében található középiskolák érdeklődő osztályai részére nyílt napot szervez.

21
2019. március 21., csütörtök

MHT ülés a Víz Világnapja alkalmából

vizvilagnapeg.jpg

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli
Területi Szervezete a Víz Világnapja alkalmából 2019. március 21-én 1400 órai kezdettel tartja soron következő programját.

28
2019. február 28., csütörtök

Lakossági fórum - Szekszárd

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekt bemutatására 2019. február 28-án 17 órakor lakossági fórumra kerül sor a szekszárdi Vármegyeházán.

27
2019. február 27., szerda

Sajtónyilvános konferencia

A „Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00015) című projekthez kapcsolódóan sajtónyilvános konferenciára kerül sor az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

21
2019. március 21., csütörtök

A Víz Világnapja 2019

Fejér megyi gyermekrajz-, fotó- és irodalmi pályázat - Ünnepi díjkiosztó

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Péter, munkatárs

TSOnline tájékoztató rendezvény az Önkormányzatok részére

2019. február 08., péntek 12:25

2016. január elsejétől, az önkormányzatok jegyzői részére új adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a 379/2015 (XII.08.) kormány rendelet, mely Magyarország települési szennyvíz-elvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvíz-elvezetési agglomerációk lehatárolásáról szól. Az adatszolgáltatás a települések egyedi szennyvízkezelésének és szennyvizes beruházásainak felmérésére szolgál.

A 2017. évről szóló adatszolgáltatást már a tavalyi évben is a Településsoros Online (TS Online) felületen tehették meg az arra kötelezettek.  A 2018. évi tapasztalatok szerint számos problémát okozott a kitöltőknek a szakmai háttér hiánya, valamint az új rendszer használatának informatikai, technikai sajátosságai.

Ezért a vízügyi ágazat – a Belügyminisztérium engedélyével és támogatásával -arra az álláspontra jutott, hogy szükséges egy, a TSOnline rendszer működésével és kitöltésével kapcsolatos országos szintű tájékoztató/interaktív bemutató megtartása az adatszolgáltatók minél szélesebb körben történő megkeresésével.

Ennek eredményeként Igazgatóságunkhoz tartozó három megye székhelyén, január hónapban megtartásra kerültek a tájékoztató rendezvények a Megyei Kormányhivatalok bevonásával. Mindegyik rendezvényen két előadás hangzott el. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Rajz Renáta az adatszolgáltatás fontosságáról, az adatszolgáltatást előíró, valamint azt megalapozó, sokrétű jogszabályi háttéről tartott előadást.

Ennek az előadásnak az anyaga megtalálható az OVF honlapján:

OVF_Településsoros_Adatszolgáltatás

TSOnline_1_kicsi
 

Ezt követően a Vízügyi Igazgatóság képviselője az adatszolgáltatás eddigi tapasztalatairól, az online felület kitöltéséről, az abban beépített kommunikációs lehetőségekről, az adattartalom elvárásairól tartotta meg előadását.

2019. január 22-én, Szekszárdon, a Megyeházán az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság által tartott előadás anyaga Tolna megyét illetően, a következő linkről tölthető le:

TSOnline Tolna

2019. január 29-én Székesfehérváron került megrendezésre a tájékoztató rendezvény, melynek anyaga az alábbi linkről tölthető le:

TSOnline Fejér

TSOnline_2_kicsi

 

2019. január 30-án Veszprémben került megrendezésre a tájékoztató rendezvény, az időjárás ellenére nagy számban jelentek meg az érdekeltek. A megyére vonatkozó előadás anyaga a következő linkről tölthető le:

TSOnline Veszprém

TSOnline_3_kicsi

 

Az előadások anyaga a továbbiakban is elérhető a Közérdekű/Letöltések müpontban: http://www.kdtvizig.hu/hu/letoltesek/ts_online_fejer_veszprem_2019

Utolsó módosítás: 2019. február 11., hétfő 14:24