Események

17
2016. február 17., szerda

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

<

10
2015. június 10., szerda

Nyíltnap a hajózsilipnél

P1010026ind

A Balatoni Vízügyi Kirendeltség a Víz Világnapja alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan, idén is betekintést engedett mindennapi életébe, működésébe, feladataiba. A rendezvény mára egyhetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Sokszínű és interaktív programokkal vártuk az érdeklődőket 2017. március 21-24. között, illetve 22-én „Hogyan óvjuk a Balaton vizét?” címmel tartottunk előadást Siófok főterén, a DRV Zrt. felkéréséből. A nyíltnapokra a környékbeli óvodások, általános és középiskolás tanulók és oktatóik, valamint civil szervezetek kerültek meghívásra. Idén minden korábbinál több, közel 600 érdeklődőt láttunk vendégül, akik bepillantást nyerhettek a műtárgyak működésébe, láthattak zsilipelést, bemutattuk a vízminőségi kárelhárítás során használt gépek és eszközök alkalmazását, valamint a vízrajzi mérőműszerek használatát. Igyekeztünk gondoskodni róla, hogy a hozzánk ellátogató több száz diák közül senki se menjen haza pozitív élmény nélkül. Azt tapasz

Korábbi események
Tartalomfelelős: Fazekasné Tóth Andrea, PR munkatárs

Sajtóközlemény Beszédes József emléktáblájának újraavatásáról

2017. február 08., szerda 15:03

 

Sajtóközlemény

2017. február 13.

Újraavatták Beszédes József emléktábláját

 

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Fejér Megyei Mérnöki Kamara által a közelmúltban felújított, eredetileg márványból készült domborművet avattuk fel újra 2017. február 12-én, vasárnap. Az új, bronzból készült alkotást a Beszédes József téren Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere és a Somogy Megyei Mérnöki Kamara képviseletében dr. Molnár János is megkoszorúzta, valamint az eseményen jelen volt még – igazgatóságunk számos munkatársán kívül – a Magyar Hidrológiai Társaság, Fejér László, az MHT történeti bizottságának elnöke, a vízügyi igazgatóság nyugdíjasklubja, de érkeztek megemlékezők Siófokról és Győrből is. Az eseményen beszédet mondott Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, dr. Szepes András, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke és Tóth Sándor, igazgatóságunk műszaki igazgatóhelyettese.

2017 02 12 Beszedes_SzfehvarIMG_2615 (35)Fotó: Fejér László
Utolsó módosítás: 2017. február 13., hétfő 14:34