Események

17
2016. február 17., szerda

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

<

10
2015. június 10., szerda

Nyíltnap a hajózsilipnél

P1010026ind

A Balatoni Vízügyi Kirendeltség a Víz Világnapja alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan, idén is betekintést engedett mindennapi életébe, működésébe, feladataiba. A rendezvény mára egyhetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Sokszínű és interaktív programokkal vártuk az érdeklődőket 2017. március 21-24. között, illetve 22-én „Hogyan óvjuk a Balaton vizét?” címmel tartottunk előadást Siófok főterén, a DRV Zrt. felkéréséből. A nyíltnapokra a környékbeli óvodások, általános és középiskolás tanulók és oktatóik, valamint civil szervezetek kerültek meghívásra. Idén minden korábbinál több, közel 600 érdeklődőt láttunk vendégül, akik bepillantást nyerhettek a műtárgyak működésébe, láthattak zsilipelést, bemutattuk a vízminőségi kárelhárítás során használt gépek és eszközök alkalmazását, valamint a vízrajzi mérőműszerek használatát. Igyekeztünk gondoskodni róla, hogy a hozzánk ellátogató több száz diák közül senki se menjen haza pozitív élmény nélkül. Azt tapasz

Korábbi események
Tartalomfelelős: Fazekasné Tóth Andrea, PR munkatárs

Miniszteri elismerések a víz világnapja alkalmából

2017. március 27., hétfő 15:26

A víz világnapja alkalmából magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munkájuk elismeréséül három kollégánknak miniszteri elismerést adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes a Belügyminisztériumban.

Horváth Angéla osztályvezető Az Év Vízügyi Dolgozója (miniszteri díj) miniszteri elismerésben részesült.

Kiss Jenő szakaszmérnökség-vezető Miniszteri Emléktárgy miniszteri elismerést vett át.

Szalainé Balogh Éva osztályvezető ”Kvassay Jenő Emlékérem” miniszteri elismerésben részesült.

Az elismerésekhez gratulálunk, munkájukhoz további sok sikert és örömet kívánunk!

elismeresben reszesultekHorváth Angéla, Kiss Jenő és Szalainé Balogh Éva a kitüntetések átadása után
Utolsó módosítás: 2017. március 27., hétfő 15:34