Események

17
2016. február 17., szerda

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

<

10
2015. június 10., szerda

Nyíltnap a hajózsilipnél

P1010026ind

A Balatoni Vízügyi Kirendeltség a Víz Világnapja alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan, idén is betekintést engedett mindennapi életébe, működésébe, feladataiba. A rendezvény mára egyhetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Sokszínű és interaktív programokkal vártuk az érdeklődőket 2017. március 21-24. között, illetve 22-én „Hogyan óvjuk a Balaton vizét?” címmel tartottunk előadást Siófok főterén, a DRV Zrt. felkéréséből. A nyíltnapokra a környékbeli óvodások, általános és középiskolás tanulók és oktatóik, valamint civil szervezetek kerültek meghívásra. Idén minden korábbinál több, közel 600 érdeklődőt láttunk vendégül, akik bepillantást nyerhettek a műtárgyak működésébe, láthattak zsilipelést, bemutattuk a vízminőségi kárelhárítás során használt gépek és eszközök alkalmazását, valamint a vízrajzi mérőműszerek használatát. Igyekeztünk gondoskodni róla, hogy a hozzánk ellátogató több száz diák közül senki se menjen haza pozitív élmény nélkül. Azt tapasz

Korábbi események
Tartalomfelelős: Fazekasné Tóth Andrea, PR munkatárs

Víz világnapi pályázati kiírások és rendezvények

2018. február 14., szerda 10:20

 

Minden évben március 22-én ünnepeljük a víz világnapját, az ENSZ ajánlásának megfelelően. A jeles naphoz kapcsolódóan működési területünkön pályázatokat írunk ki és rendezvényeket szervezünk több korosztály számára.

A jobb oldali menüpontból letölthetőek idei pályázati felhívásaink és a rendezvényekkel kapcsolatos információk. (A feltöltés folyamatos, érdemes többször visszatérni az oldalra.)

A Duna Múzeum és az Országos Vízügyi Főigazgatóság országos pályázatokat ír ki a víz világnapjához kötődően. Az ünnepélyes díjátadó ünnepség idén Székesfehérváron lesz, március 21-én, a Hiemer-házban (Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.). Az országos pályázatokról a www.vizvilagnap.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A Duna Múzeum pályázati felhívását szintén a csatolmányok közül tölthetik le.

Országos víz világnapi pályázatok díjátadó ünnepsége

A Duna Múzeum, a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület és az Országos Vízügyi Főigazgatóság szervezésével és támogatásával megvalósuló országos víz világnapi pályázatainak díjátadó ünnepségét idén a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság székhelyén, Székesfehérváron tartjuk.

Helyszín: Hiemer Rendezvényközpont (8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.)

Időpont: 2018. március 21. 10.30

Víz világnapi rajz- és irodalmi pályázat díjazottjai és díjátadó ünnepsége

A Fejér megyében meghirdetett rajz- és irodalmi pályázat díjátadó ünnepségét 2018. március 22-én 10 órakor tartjuk a Fejérvíz Zrt. nagytermében (8000 Székesfehérvár, Királysor 3-15.). A díjazottak névsorát a jobb oldali menüpontból tölthetik le az érdeklődők.

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli Területi Szervezete ünnepi előadóülése

Előadás:    Varga György: A Balaton hidrológiai helyzete
                  Pécseli Péter: Tájékoztató a Balatont érintő projektekről
Helyszín:   Fejérvíz Zrt. nagyterem (8000 Székesfehérvár, Királysor 3-15.)
Időpont:     2018. március 22. 14 óra
Szervező: Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli Szervezete
 

A nyilvános előadóülésre mindenkit szeretettel várunk. A belépés díjtalan.

A Magyar Hidrológiai Társaság Dunaújvárosi Területi Szervezete pályázatai

A Víz világnapi eseményekhez csatlakozva a Magyar Hidrológiai Társaság Dunaújvárosi Területi Szervezete, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a települési önkormányzatok és helyi vállalkozók támogatásával meghirdeti hagyományos rajz és festménypályázatát általános iskolások és óvodások részére, "A víz, mint élettér" címmel. A pályázati kiírások a jobb oldali menüpontból letölthetőek (pdf-fájlok: Kulcs, Rácalmás, Nagyvenyim, Baracs).
A kiállítások megnyitói:
2018. március 19. hétfő 9 óra, Kossuth Lajos Általános Iskola (Nagyvenyim,
Fő u. 16.)
2018. március 20. kedd 9 óra, Faluház (Baracs, Szabadság tér 8.)
2018. március 21. szerda 9 óra, Faluház (Kulcs, Kossuth L. u. 85.)
2018. március 21. szerda 11.30 óra, Jankovics Miklós Általános Iskola
(Rácalmás, Szigetfő u. 24.)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
vizvnap logo 2018
Utolsó módosítás: 2018. március 14., szerda 11:18