Események

17
2016. február 17., szerda

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

<

10
2015. június 10., szerda

Nyíltnap a hajózsilipnél

P1010026ind

A Balatoni Vízügyi Kirendeltség a Víz Világnapja alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan, idén is betekintést engedett mindennapi életébe, működésébe, feladataiba. A rendezvény mára egyhetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Sokszínű és interaktív programokkal vártuk az érdeklődőket 2017. március 21-24. között, illetve 22-én „Hogyan óvjuk a Balaton vizét?” címmel tartottunk előadást Siófok főterén, a DRV Zrt. felkéréséből. A nyíltnapokra a környékbeli óvodások, általános és középiskolás tanulók és oktatóik, valamint civil szervezetek kerültek meghívásra. Idén minden korábbinál több, közel 600 érdeklődőt láttunk vendégül, akik bepillantást nyerhettek a műtárgyak működésébe, láthattak zsilipelést, bemutattuk a vízminőségi kárelhárítás során használt gépek és eszközök alkalmazását, valamint a vízrajzi mérőműszerek használatát. Igyekeztünk gondoskodni róla, hogy a hozzánk ellátogató több száz diák közül senki se menjen haza pozitív élmény nélkül. Azt tapasz

Korábbi események
Tartalomfelelős: Fazekasné Tóth Andrea, PR munkatárs

Első helyen a Balatoni Vízügyi Kirendeltség

2016. június 09., csütörtök 08:32

Az OKTVF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság által szervezett Európai Hulladékcsökkentési Héten hat kategóriában 85 jelentkező közül választották ki a legjobbakat. Az országos mezőnyben az „Államigazgatási szerv, hatóság” kategóriában a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltsége elhozta az első díjat. Az Európai Hulladékcsökkentési Díjjal a kirendeltséget hulladékának csökkentéséért, társadalmi szerepvállalásáért, a fenntartható környezetért kifejtett tevékenységéért és a civil és önkormányzati szervezetekkel kiépített kiváló kapcsolataiért kapta. A díjról és az átadóünnepségről bővebben az alábbi linken olvashatnak:

http://szelektalok.hu/magyar-dijeso-az-europai-hulladekcsokkentesi-het-kapcsan/

teszedd1

 szelektiv

Szelektív hulladék gyűjtés a Balatoni Vízügyi Kirendeltségen

gyerekek

Nyílt napok a Balatoni Vízügyi Kirendeltségen

zsilip

Dijatadas
Utolsó módosítás: 2016. június 28., kedd 12:05