Események

17
2016. február 17., szerda

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

<

10
2015. június 10., szerda

Nyíltnap a hajózsilipnél

P1010026ind

A Balatoni Vízügyi Kirendeltség a Víz Világnapja alkalmából a korábbi évekhez hasonlóan, idén is betekintést engedett mindennapi életébe, működésébe, feladataiba. A rendezvény mára egyhetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Sokszínű és interaktív programokkal vártuk az érdeklődőket 2017. március 21-24. között, illetve 22-én „Hogyan óvjuk a Balaton vizét?” címmel tartottunk előadást Siófok főterén, a DRV Zrt. felkéréséből. A nyíltnapokra a környékbeli óvodások, általános és középiskolás tanulók és oktatóik, valamint civil szervezetek kerültek meghívásra. Idén minden korábbinál több, közel 600 érdeklődőt láttunk vendégül, akik bepillantást nyerhettek a műtárgyak működésébe, láthattak zsilipelést, bemutattuk a vízminőségi kárelhárítás során használt gépek és eszközök alkalmazását, valamint a vízrajzi mérőműszerek használatát. Igyekeztünk gondoskodni róla, hogy a hozzánk ellátogató több száz diák közül senki se menjen haza pozitív élmény nélkül. Azt tapasz

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pécseli Péter, szakaszmérnökség vezető

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

2016. február 17., szerda 13:26
17
Esemény kezdete: 2016. február 17. 13:27, szerda
17
Esemény vége: 2017. február 17. 13:27, péntek
Helyszín: -

Tisztelt Kérelmezők, Érdeklődők!

 

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

A Balaton tómeder a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van, a hozzájárulások kiállítása a Balatoni Vízügyi Kirendeltség feladatkörébe tartozik.

A gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében Kirendeltségünk a következő tájékoztatóanyag összeállításával, kérelemmintákkal és letölthető dokumentumokkal szeretné megkönnyíteni ügyfelei mindennapi munkáját.

A lapon jobbra találhatóak a letölthető nyomtatványok!

1. Stég kihelyezéséhez Kirendeltségünk engedélye szükséges. Az engedély kiadása mederbérleti szerződéskötéssel történik, írásbeli kérelem benyújtását követően.

2. Mederkezelői hozzájárulásoknak több típusa létezik, kérje segítségünket.

- Fémkeresői tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a végleges engedélyt az adott körzet kormányhivatala adja ki. A hozzájárulás kiadásához Kirendeltségünkhöz kell írásos kérelmet benyújtani.

 - Téli nádvágási tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakvéleményével történik az engedély kiadása. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében kérelmeiket szíveskedjenek novembertől folyamatosan küldeni! Tekintettel a megváltozott és előre nem tervezhető időjárási viszonyokra, amennyiben a jegesedés megkezdésekor kerülnek hozzánk a kérelmek, azok nagy mennyisége miatt nincs elég kapacitásunk azok maradéktalan feldolgozására az olvadás végéig (1-2 hét). Megértésüket köszönjük!

 - Medertisztítási tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ezen munkálatokhoz kizárólag a nád vegetációs időszakán kívül áll módunkban engedélyt kiadni.

 - Partvédőmű illetve kőszórás felújítási munkálataihoz Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges.

 - Locsolóvíz kivételi tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges.

 3. Hivatalos nádas térkép megvásárlására is Kirendeltségünknél van lehetőség.

A nádas térkép kiadás papír alapon történik A/4-es méretben. (A nádas térkép ára: 2.500 Ft + áfa)

Ügyfeleink kérelmeiket postai úton, e-mailben és személyesen egyaránt benyújthatják.

Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Balatoni Vízügyi Kirendeltsége

8600 Siófok, Vámház u. 6.

Postacím: 8600 Siófok, Pf.: 32. Tel.:(84) 311-100 Telefax: (84) 310-837

e-mail: bvk@kdtvizig.hu 

A dokumentáció zavartalan és gyors lefolytatása érdekében kérjük, hogy az adataiban (elérhetőség, tulajdonosváltás, víziállás paraméterek, stb.) történő mindennemű változásról mihamarabb tájékoztassa Kirendeltségünket írásban!

Hogy szolgáltatásaink színvonalát emelni tudjuk, arra kérjük, hogy a csatolmányok között megtalálható kérdőív kitöltésével (online vagy papír alapon) vegyen részt felmérésünkben. Az Ön igényeinek és elvárásainak ismerete segít bennünket abban, hogy szolgáltatásainkat ügyfélközpontúbbá tehessük és növeljük partnereink elégedettségét.

Takács Zsanett
B
VK

 

Utolsó módosítás: 2018. március 09., péntek 13:22