Események

22
2019. április 22., hétfő

Nyílt nap iskolásoknak - Szekszárd

A „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekthez kapcsolódóan a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Tolna megyében található középiskolák érdeklődő osztályai részére nyílt napot szervez.

21
2019. március 21., csütörtök

MHT ülés a Víz Világnapja alkalmából

vizvilagnapeg.jpg

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli
Területi Szervezete a Víz Világnapja alkalmából 2019. március 21-én 1400 órai kezdettel tartja soron következő programját.

28
2019. február 28., csütörtök

Lakossági fórum - Szekszárd

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekt bemutatására 2019. február 28-án 17 órakor lakossági fórumra kerül sor a szekszárdi Vármegyeházán.

27
2019. február 27., szerda

Sajtónyilvános konferencia

A „Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00015) című projekthez kapcsolódóan sajtónyilvános konferenciára kerül sor az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

21
2019. március 21., csütörtök

A Víz Világnapja 2019

Fejér megyi gyermekrajz-, fotó- és irodalmi pályázat - Ünnepi díjkiosztó

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős:

Lankóci Vízügyi Kiállítóhely és Szivattyútelep

2014. január 14., kedd 21:55

A kiállítóhely a Gemencben, a Lankóci-Kis-Duna árvízvédelmi töltése mellett található, a Decshez tartozó lankóci gátőrháznál, csodálatos természeti környezetben. A kiállítás bemutatja a vízimérnökök, a vízügyben dolgozók és a vízi élet használati tárgyait, valamint a régi térképeket és árvizek emlékeit. A kiállítás szabadtéri részén gépbemutató (tábori kovácstűzhely, szivattyúk, zsilipberendezés) tekinthető meg.

A szomszédos szivattyútelepet 1915 és 1922 között építették. Ma is az eredeti Ganz-Danubius gyártmányú szivattyúk láthatóak a gépházban.

A Reneszánsz Év egy pályázatának köszönhetően a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság felújította a kiállítás belső tereit, tablóit, tárlóit, restaurálta értékes tárgyait, fényképeit. Ezzel mind régi, visszatérő, mind új vendégeinknek kínál újdonságot a kiállítóhely.

A töltés, mely mellett a kiállítóhely található, jól használható kerékpárútként is. A gát ezen szakasza az Alföldi Kék-túra része, a kiállítóhely pedig ennek fontos, pecsételő állomáshelye. Itt hívjuk fel a figyelmet egy ugyancsak ipartörténeti jelentőségű szivattyútelepre, ami Bátán található. A töltésen alig 17 km-re lévő, a maga nemében egyedülálló vízügyi létesítmény fontos része lehet egy gemenci programnak.

A kiállítás és a szivattyútelepek térítésmentesen, minden évszakban látogathatóak. Kérjük, hogy látogatását a 74/311-911 telefonszámon előre jelezze hétköznap munkaidőben Beke Zsolt szakaszmérnökség-vezetőnél (Báta, Lankóc) vagy Felker Zoltán gátőrnél (Lankóc).

A kiállítóhely fenntartója a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 15., hétfő 20:58