Események

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

 

Program:

  • Megynyitó
  • Visszaemlékezés – Szabó Mátyás nyugalmazott igazgató
  • A vízügyi emlékek őrzésének feladatai – Tóth Sándor műszaki igazgató-helyettes
  • Tárlatvezetés a kiállítóhelyen és a szivattyútelepen
  • Fogadás

 

Helyszín: Lankóci Vízügyi Kiállítóhely és Szivattyútelep

 

Időpont: 2018. június 19. 11 óra

17
2016. február 17., szerda

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

<

Korábbi események
Tartalomfelelős: Kravinszkaja Gabriella, osztályvezető

Vízrajzi adatszolgáltatás

2015. június 05., péntek 11:23

Tisztelt Ügyfelünk!

Igazgatóságunk 2007. június 22.-től ISO minőségirányítási rendszert vezetett be a vízrajzi tevékenységében. Ennek egyik fontos következménye, hogy a hidrológiai adatok szolgáltatása ügyfeleink részére szabályozottabb és nyomonkövethetőbb lett. Így nem kell külön igazolást kérni az adatok hitelességéről (pl. joghatással járó ügyekben történő felhasználás esetén), az automatikusan elkészül. A másik előny, hogy az adatok minősége is javul, növelve felhasználóink megelégedettségét.

Számunkra lehetővé válik, hogy a tanulmányokban, elemzésekben és tervekben megjelenő adatok hitelességéről és felhasználásának jogosságáról meggyőződjünk. Az adatok előállítása évek óta növekvő költségekkel jár, melyet az adófizetők pénzéből finanszíroz a költségvetés. Mindenkinek a közös érdeke, hogy az adatok felhasználásából közvetlen bevételt szerző vállalkozások, a költségekhez hozzájáruljanak. Természetesen a weboldalunkon megjelenő, közcélú adatok, szabadon, korlátozás nélkül felhasználhatóak.

Az adatok árát Igazgatói utasítás szabályozza. A fizetendő díjról - a teljesítést megelőzően - írásban tájékoztatjuk az adatkérőt.

Az "Adatkérőlapot" a weboldalról lehet letölteni. A kitöltött nyomtatványt, a kérőlap fejlécében található címek valamelyikére kell visszaküldeni. A leggyorsabb teljesítést az e-mail-en beküldött kérések esetén tudjuk biztosítani. A pontosabb adatigény megfogalmazásához javasoljuk a vízrajzi csoporttal történő szóbeli egyeztetést.
 

e-mail: vizrajz@kdtvizig.hu

Utolsó módosítás: 2016. április 14., csütörtök 11:38