Események

22
2019. április 22., hétfő

Nyílt nap iskolásoknak - Szekszárd

A „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekthez kapcsolódóan a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Tolna megyében található középiskolák érdeklődő osztályai részére nyílt napot szervez.

21
2019. március 21., csütörtök

MHT ülés a Víz Világnapja alkalmából

vizvilagnapeg.jpg

A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli
Területi Szervezete a Víz Világnapja alkalmából 2019. március 21-én 1400 órai kezdettel tartja soron következő programját.

28
2019. február 28., csütörtök

Lakossági fórum - Szekszárd

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Szekszárd, Lőtéri vízbázis kármentesítése” című projekt bemutatására 2019. február 28-án 17 órakor lakossági fórumra kerül sor a szekszárdi Vármegyeházán.

27
2019. február 27., szerda

Sajtónyilvános konferencia

A „Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja” (KEHOP-1.3.0-15-2016-00015) című projekthez kapcsolódóan sajtónyilvános konferenciára kerül sor az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezésében.

21
2019. március 21., csütörtök

A Víz Világnapja 2019

Fejér megyi gyermekrajz-, fotó- és irodalmi pályázat - Ünnepi díjkiosztó

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pécseli Péter, szakaszmérnökség vezető

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

2017. július 05., szerda 14:57

Tisztelt Kérelmezők, Érdeklődők!

 

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

A Balaton tómeder a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van, a hozzájárulások kiállítása a Balatoni Vízügyi Kirendeltség feladatkörébe tartozik.

A gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében Kirendeltségünk a következő tájékoztatóanyag összeállításával, kérelemmintákkal és letölthető dokumentumokkal szeretné megkönnyíteni ügyfelei mindennapi munkáját, melyek ITT elérhetők.

 

1. Stég kihelyezéséhez Kirendeltségünk engedélye szükséges. Az engedély kiadása mederbérleti szerződéskötéssel történik, írásbeli kérelem benyújtását követően.

2. Mederkezelői hozzájárulásoknak több típusa létezik, kérje segítségünket.

- Fémkeresői tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a végleges engedélyt az adott körzet kormányhivatala adja ki. A hozzájárulás kiadásához Kirendeltségünkhöz kell írásos kérelmet benyújtani.

 - Téli nádvágási tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakvéleményével történik az engedély kiadása. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében kérelmeiket szíveskedjenek novembertől folyamatosan küldeni! Tekintettel a megváltozott és előre nem tervezhető időjárási viszonyokra, amennyiben a jegesedés megkezdésekor kerülnek hozzánk a kérelmek, azok nagy mennyisége miatt nincs elég kapacitásunk azok maradéktalan feldolgozására az olvadás végéig (1-2 hét). Megértésüket köszönjük!

 - Medertisztítási tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ezen munkálatokhoz kizárólag a nád vegetációs időszakán kívül áll módunkban engedélyt kiadni.

 - Partvédőmű illetve kőszórás felújítási munkálataihoz Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges.

 - Locsolóvíz kivételi tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges.

 3. Hivatalos nádas térkép megvásárlására is Kirendeltségünknél van lehetőség: ITT

Ügyfeleink kérelmeiket postai úton, e-mailben és személyesen egyaránt benyújthatják.

Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Balatoni Vízügyi Kirendeltsége

8600 Siófok, Vámház u. 6.

Postacím: 8600 Siófok, Pf.: 32. Tel.:(84) 311-100 Telefax: (84) 310-837

e-mail: bvk@kdtvizig.hu 

A dokumentáció zavartalan és gyors lefolytatása érdekében kérjük, hogy az adataiban (elérhetőség, tulajdonosváltás, víziállás paraméterek, stb.) történő mindennemű változásról mihamarabb tájékoztassa Kirendeltségünket írásban!

Hogy szolgáltatásaink színvonalát emelni tudjuk, arra kérjük, hogy a csatolmányok között megtalálható kérdőív kitöltésével (online vagy papír alapon) vegyen részt felmérésünkben. Az Ön igényeinek és elvárásainak ismerete segít bennünket abban, hogy szolgáltatásainkat ügyfélközpontúbbá tehessük és növeljük partnereink elégedettségét.

Utolsó módosítás: 2019. május 07., kedd 11:08