Események

19
2018. június 19., kedd

30 éves a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna megyei területi szervezete a Lankóci Vízügyi Kiállítóhely alapításának 30. évfordulóján visszaemlékező eseményt szervez.

 

Program:

  • Megynyitó
  • Visszaemlékezés – Szabó Mátyás nyugalmazott igazgató
  • A vízügyi emlékek őrzésének feladatai – Tóth Sándor műszaki igazgató-helyettes
  • Tárlatvezetés a kiállítóhelyen és a szivattyútelepen
  • Fogadás

 

Helyszín: Lankóci Vízügyi Kiállítóhely és Szivattyútelep

 

Időpont: 2018. június 19. 11 óra

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pécseli Péter, szakaszmérnökség vezető

Víziállás kihelyezésének szabályai, mederkezelési hozzájárulás, nádas térkép

2017. július 05., szerda 14:57

Tisztelt Kérelmezők, Érdeklődők!

 

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény alapján a Balaton kizárólagos állami tulajdonnak minősül. Ennek értelmében minden olyan tevékenység engedélyköteles, amely a vizek lefolyási és áramlási viszonyait, mennyiségét, minőségét, medrét, partját vagy a felszín alatti vizek víztartó képződményeit befolyásolja vagy megváltoztathatja.

A Balaton tómeder a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van, a hozzájárulások kiállítása a Balatoni Vízügyi Kirendeltség feladatkörébe tartozik.

A gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében Kirendeltségünk a következő tájékoztatóanyag összeállításával, kérelemmintákkal és letölthető dokumentumokkal szeretné megkönnyíteni ügyfelei mindennapi munkáját.

A lapon jobbra találhatóak a letölthető nyomtatványok!

1. Stég kihelyezéséhez Kirendeltségünk engedélye szükséges. Az engedély kiadása mederbérleti szerződéskötéssel történik, írásbeli kérelem benyújtását követően.

2. Mederkezelői hozzájárulásoknak több típusa létezik, kérje segítségünket.

- Fémkeresői tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a végleges engedélyt az adott körzet kormányhivatala adja ki. A hozzájárulás kiadásához Kirendeltségünkhöz kell írásos kérelmet benyújtani.

 - Téli nádvágási tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakvéleményével történik az engedély kiadása. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében kérelmeiket szíveskedjenek novembertől folyamatosan küldeni! Tekintettel a megváltozott és előre nem tervezhető időjárási viszonyokra, amennyiben a jegesedés megkezdésekor kerülnek hozzánk a kérelmek, azok nagy mennyisége miatt nincs elég kapacitásunk azok maradéktalan feldolgozására az olvadás végéig (1-2 hét). Megértésüket köszönjük!

 - Medertisztítási tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges. Ezen munkálatokhoz kizárólag a nád vegetációs időszakán kívül áll módunkban engedélyt kiadni.

 - Partvédőmű illetve kőszórás felújítási munkálataihoz Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges.

 - Locsolóvíz kivételi tevékenységhez Kirendeltségünk hozzájárulása szükséges.

 3. Hivatalos nádas térkép megvásárlására is Kirendeltségünknél van lehetőség.

A nádas térkép kiadás papír alapon történik A/4-es méretben. (A nádas térkép ára: 2.500 Ft + áfa)

Ügyfeleink kérelmeiket postai úton, e-mailben és személyesen egyaránt benyújthatják.

Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Balatoni Vízügyi Kirendeltsége

8600 Siófok, Vámház u. 6.

Postacím: 8600 Siófok, Pf.: 32. Tel.:(84) 311-100 Telefax: (84) 310-837

e-mail: bvk@kdtvizig.hu 

A dokumentáció zavartalan és gyors lefolytatása érdekében kérjük, hogy az adataiban (elérhetőség, tulajdonosváltás, víziállás paraméterek, stb.) történő mindennemű változásról mihamarabb tájékoztassa Kirendeltségünket írásban!

Hogy szolgáltatásaink színvonalát emelni tudjuk, arra kérjük, hogy a csatolmányok között megtalálható kérdőív kitöltésével (online vagy papír alapon) vegyen részt felmérésünkben. Az Ön igényeinek és elvárásainak ismerete segít bennünket abban, hogy szolgáltatásainkat ügyfélközpontúbbá tehessük és növeljük partnereink elégedettségét.

Takács Zsanett
B
VK

Utolsó módosítás: 2017. július 05., szerda 15:00